lauantai 22. heinäkuuta 2006

Ensimmäisen oman veneen hankinta

Olin jo pitkään ajatellut hankkia oman veneen ja sopivan yksilön osuessa kohdalle päätin toimia. Löysin Nettivene.com sivustolta Terhi Sail 375 purjejollan jossa pyyntihintana oli 600 €. Soitin myyjälle ja kysyin onkohan vene vielä myynnissä. Myyjä vastasi tähän hieman ihmetelle, että kyllähän se vielä löytyy... Syy ihmetykseen oli se, että han oli vasta viisi minuuttia aikaisemmin laittanut ilmoituksen nettiin. Sovimme kauppahinnkasi 550 € ja että haen veneen seuraavana viikonloppuna.
Vuokrasin Shelliltä pienen trailerin viikonlopuksi ja hain kuljetin veneen Lahdesta kesämökillemme Lammille.
Perille päästyäni ihmettelin muurahaisten suurta määrää juoksentelemassa veneen kannella. Syyksi selvisi lopulta muurahaisten veneen runkojen väliin tekemä pesä. Venettä oli seisotettu väärin päin nurmikolla parin kuukauden ajan ja ilmeisesti muurahaiset pitivät sitä oivallisena pesäpaikkana. Suihkuttelin hieman Raidia veneen aikoista sisään ja toivoin pääseväni talla tavalla muurahaisista eroon.
Veneen alkuperäiset vesivanerista valmistetut keski-penkki ja pistoköli olivat parhaat päivänsä jo nähneet, mutta onneksi minulta löytyy puutöissä varsin osaava kaveri, joka varmaankin suostuu tekemään uuden istuinlaudan ja kölin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti