maanantai 21. toukokuuta 2007

Uuden veneen hankinta

Kävin toukokuun alussa Baltic Cruisingin järjestämän purjehduskurssin, sillä kiinnostus itseoikaisevaa kölivenettä kohtaan oli noussut Vene-messujen jälkeen aivan uusiin lukemiin.
Selaillessani Nettivenettä silmiini osui jälleen kerran sopiva yksilö, josta välittömästi tein ostotarjouksen. Vene sijaitsi Porissa ja oli vieläö myynnissä, mutta varattuna toiselle ostajaehdokkaalle. Pyysin myyjää ilmoittamaan heti jos ensimmäinen ehdokas ei sitä ostakaan. Ilmeisesti tekemäni tarjous oli muujän mielestä riittävä, sillä hän oli soittanut ensimmäiselle ehdokkaalle ja pyytänyt tätä ostamaan veneen tai antavan muille mahdollisuuden. Ostajaehdokas ei saanut rahoitusta järjestymään tarpeeksi nopeasti ja myyjä soittikin veneen olevan välittömästi kaupan jos minulta löytyy heti tarvittavat rahat. Matkustinkin heti seuraavana päivänä Poriin katsomaan venettä ja tein kaupat. Lisää kyseisestä veneestä voitte lukea toisesta blogistani http://prelude19.blogspot.com

Palataanpa nyt kuitenkin takaisin Terhi Sailiin. Kävin aamupäivällä läheisessä rautakaupassa etsimässä sopivia rosteripultteja kölikoteloon, niitä kuitenkaan löytämättä. Löysin kyllä samalla reissulla Trangian kahvipannun uuteen veneeseen.
Vahasin veneen pohjan ja paikkasin vielä yhden pienen halkeman, jonka löysin veneen oikealta puolelta, juuri reunalista alta. Nyt ei halkeamia pitäisi enää löytyä.